Жителите на малкото градче Теахупо`о на остров Таити заявиха, че

...
Жителите на малкото градче Теахупо`о на остров Таити заявиха, че
Коментари Харесай

Жителите на Таити протестират срещу Олимпиадата, не искат кула на плажа си

Жителите на дребното градче Теахупо`о на остров Таити обявиха, че възнамеряват митинги против идните Олимпийски игри в Париж, осведоми Българска телеграфна агенция.

Таитяните са несъгласни с проекта на френските управляващи на плажа им да бъде издигната триетажна алуминиева кула, която да се употребява за надпреварите по сърф, част от олимпийската стратегия.

Таити, който е най-големият остров във Френска Полинезия, се намира на 16 000 км от Париж, само че бе определен за хазаин на олимпийската сърф стратегия, защото е едно от най-популярните места за този спорт в целия свят.

В момента за надпреварите, които се организират в лагуната на Теахупо`о, се употребява дребна дървена кула, която се разглобява и сглобява за всяко съревнование. Организаторите на Игрите обаче възнамеряват тя да бъде сменена от доста по-масивно оборудване, което да побира по едно и също време 40 индивида и да разполага с тоалетни и вентилационни системи.

Сградата ще коства 5 милиона $, само че локалните поданици не желаят тя да скапва гледката им и да нарушава естествената околна среда. Според Матахи Дролет, един от най-известните таитянски сърфисти, кулата ще навреди на кораловия риф, което пък ще повлияе на цялата екосистема. 

" През последните 15 години се употребява актуалната дървена кула, от която може да се прави всичко - да се управляват надпревари, да се снима, да се предава онлайн. Влиянието, което ще има новата кула върху природата, е прекомерно огромно за съревнование, което ще се организира в границите на единствено три дни ", съобщи Дролет.

В интернет върви петиция против проектите за изграждане на 14-метровата кула, която досега е събрала над 100 000 подписа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР