Жителите на Киев трябва да са готови да напуснат града,

...
Жителите на Киев трябва да са готови да напуснат града,
Коментари Харесай

Кметът на Киев: Хората да са готови за евакуация при пълно спиране на тока

Жителите на Киев би трябвало да са подготвени да изоставен града, в случай че има цялостно прекъсване на електрозахранването, съобщи кметът на украинската столица Виталий Кличко.

През последните седмици милиони украинци от време на време остават без ток и вода, тъй като съветските въздушни удари са ориентирани против жизненоважна инфраструктура.

За да се избегнат претоварвания и да се даде опция за поправки, са въведени и периодически спирания на електрозахранването.

Около 40 % от енергийната система на Украйна е развалена или унищожена от съветските офанзиви против електроцентрали и електропроводи.

Президентът Володимир Зеленски предизвести, че Русия може да " концентрира сили и средства за вероятно повтаряне на всеобщите офанзиви против нашата инфраструктура, преди всичко енергийната ".

В Женевските конвенции, които обрисуват филантропичните стандарти за отнасяне по време на война, се показва, че не би трябвало да се правят набези против цивилен обекти.

В изявление по украинската телевизия кметът Кличко жигосах съветските офанзиви против инфраструктурата като тероризъм и геноцид.

Хо думите му, съветският президент Владимир Путин " няма потребност от нас, украинците ".

" Той има потребност от територия, има потребност от Украйна без нас. " - съобщи някогашният боксьор в тежка категория.

" Ето за какво всичко, което се случва в този момент, е геноцид. Неговата задача е ние да умрем, да замръзнем или да ни накара да избягаме от земята си, с цел да може той да я получи. "

Друг чиновник в столицата Киев предизвести, че при положение на цялостно прекъсване на електрозахранването, водоснабдяването и канализацията също ще спрат да работят.

През зимата в Киев междинната температура е под нулата, а през нощта спада още повече.

Кметът Кличко съобщи, че въпреки управляващите да вършат всичко, с цел да запазят осветлението и водоснабдяването, налице е подготовка за разнообразни сюжети.

Тримилионното население на Киев би трябвало да се погрижи да отседне при другари или родственици, които живеят в покрайнините и към момента имат вода и електричество, с цел да имат проект за " най-лошия случай ", в случай че доставките за Киев бъдат прекъснати, сподели той.

Кличко добави, че управляващите се запасяват с гориво, храна и вода, а жителите би трябвало да създадат същото. В целия град са основани най-малко 1000 отоплителни пункта, където хората ще могат да се стоплят при изключителна обстановка./ БГНЕС, Би Би Си
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР