Жителите на град Филаделфия (щата Пенсилвания, САЩ) са уведомени, че

...
Жителите на град Филаделфия (щата Пенсилвания, САЩ) са уведомени, че
Коментари Харесай

Химически разлив в река край Филаделфия



Жителите на град Филаделфия (щата Пенсилвания, САЩ) са известени, че би трябвало да пият единствено бутилирана вода след разлив на химикали в река Делауеър в прилежащия окръг Бъкс, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Здравните управляващи на окръг Бъкс оповестиха, че късно вечерта в петък при теч в химическия цех „ Тринсео Алтуглас “ (Trinseo Altuglas) в градчето Бристол в реката са се излели сред 8100 и 12 000 галона латексов разтвор за довършителни работи на водна основа. Длъжностните лица обявиха, че той не е отровен за хората и че в окръга не са докладвани неподходящи последствия за здравето.

Властите във Филаделфия също осведомиха, че няма признаци за замърсяване на градската вода, само че чиновниците " не могат да бъдат 100 % сигурни ", че следите няма да се появят в неделя следобяд, съобщи Майк Карол, заместник-управляващ шеф на Службата за превоз, инфраструктура и стабилно развиване на Филаделфия. Поради тази причина хората са били предизвестени да употребяват бутилирана вода за пиянство или готвене, с цел да се сведе до най-малко всеки риск.

Старши вицепрезидентът на „ Тринсео “ по производството и инженерните въпроси Тим Томас сподели пред локални медии, че материалът не съставлява риск за хората.

В пречиствателните станции в региона са взети нужните ограничения и се чака обстановката да се възстановява в понеделник (американско време).
По обявата работи: Георги Николов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР