Жителите на "Дианабад" излязоха на протест срещу строеж в междублоковото

...
Жителите на "Дианабад" излязоха на протест срещу строеж в междублоковото
Коментари Харесай

Протест затвори централен софийски булевард, причината е...

Жителите на "Дианабад " излязоха на митинг против градеж в междублоковото пространство и стопираха придвижването по един от главните булеварди в града.

Затворен за малко беше "Драган Цанков ", само че придвижването към този момент е освободено.

Основното терзание на хората е, че градежът е покрай детска градина и площадка.

Протестиращите желаят преразглеждане на подробния организационен проект от 2015 година, когато теренът е бил очакван за застрояване.

Мястото планувано за градеж на жилищна постройка е благосъстоятелност на издателя Петьо Блъсков, който пристигна да беседва с протестиращите. Той увери, че децата в детската градина няма да бъдат застрашени.

"Днешните оферти на жителите идват 5 години след приемането на Подробен устройствен план. Моят зов към жителите е, когато виждате, че разгласи за осъществяване на процедури по публично разисквания на проекти за територии, в които живеете, работите, или ви вълнуват, бъдете дейни и и се присъединявайте.

Това е времето и мястото да чуя вашето мнение, с цел да бъдем част от процеса по взимане на допустимо най-хубавото решение ", уточни Лорита Радева-председател на "Комисия по запазване на околната среда " в Столичния общински съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР