Жителите на девинското село Триград излизат на мирен протест -

...
Жителите на девинското село Триград излизат на мирен протест -
Коментари Харесай

Жителите на Триград все пак излизат на протест

Жителите на девинското село Триград излизат на кротичък митинг - протест, който ще се организира през днешния ден на пътя Кричим - Девин на входа на града, поради пропаднал път, заяви БНР. 

Хората от Триград и още три села втори месец са без достъп поради бедствието в през месец декември 2021 година Основен акцент остава настояването им с подписка за избавяне на Триград, посредством повсеместен ремонт на пътя Тешел-Кестен.  
В Триград не се отхвърлят от митинга, тъй като желаят ремонт на целия път до града
Протест поради пътя за Триград ще се състои на следващия ден, 12 февруари, макар обещаната помощ от страната за ремонт. Причината е, че ремонтът...
Прочети повече
Подписката е входирана в Министерския съвет и в районното министерство. Има формирана кореспонденция, само че няма поети задължения, осведомят от сдружението. Според тях в инженерно-геоложкия отчет за положението на пътя Тешел-Кестен са установени 10 подровени от водното течение подпорни стени и 4 сектора с неустойчиви откоси на пътя, за които има риск от срутване при последващо зимно-пролетно заледяване и топене. Сега ще бъдат ремонтирани единствено три от тези сектори.

Констатациите от отчета сочат още, че по пътя няма сложени знаци, няма построена отводнителна канавка. Всички подпорни стени са незадоволително надълбоко фундирани, което е главната причина за тяхното разрушение.  

Полуосвободените скални блокове по откосите на пътя в посочените сектори би трябвало да бъдат наложително обрушени. Според хората от Триград пътното платно може да бъде предпазено от попаднали върху него чакълесто-дребноблокови отсрочения посредством създаване на уместно оразмерени джоб-стени.

Още:
Ремонтът на пътя до Триград сметнат за 1,5 млн. лева, а държавното управление дава 5 милиона   
Поръчката за срутените сектори по пътя към Триград е извоювана за 1,5 млн. лева с Данък добавена стойност (или 1 253 385 лева без ДДС). Правителството...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР