Жителите на Брезово ще избират най-сръчния розоберач от общината. Състезанието

...
Жителите на Брезово ще избират най-сръчния розоберач от общината. Състезанието
Коментари Харесай

Брезово избира най-сръчния розоберач

Жителите на Брезово ще избират най-сръчния розоберач от общината. Състезанието е продължение на старовремските обичаи, съпровождащи прибирането на реколтата от маслодайната роза. Надпреварата ще се състои в градините на Матю Палазов, един от положителните розопроизводители в общината. Тя стартира в 8.30 часа, когато цветовете са още свежи и цялостни с розово масло. Състезанието е част от Празника на розите, който средногорската община ще организира в сряда, 9 юни.

Най-красивата част на Средногорието също попада в Розовата котловина, а маслодайната роза е някогашен занаят на локалните хора.

В 11.00 часа кметът на Брезово и управлението на общината ще посрещне посланика на Кралство Дания Негово превъзходителство Сьорен Якобсен. Заедно с кмета ще посетят розоварната на „ Бул Фито Оилс “ в Зелениково.

Празникът на розите в Брезово ще продължи вечерта от 18.00 часа на площада. Там ще играят и пеят детски сформира, самодейци от читалището. Завършек на вечерта ще бъде празничното хоро, което ще извие под мелодиите, изпълнени от оркестър „ Славяни “ с началник Николай Трифонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР