Жителите на австралийския град Уангарата в североизточния щат Виктория са

...
Жителите на австралийския град Уангарата в североизточния щат Виктория са
Коментари Харесай

„Космата паника“ превзе австралийски град (ВИДЕО)

Жителите на австралийския град Уангарата в североизточния щат Виктория са се сблъскали с огромен проблем с естествен генезис.

Плевелът Panicum Effusum, прочут измежду локалните като hairy panic (което в действителност значи „ космато просо “, а не „ космата суматоха “), е завладял окръга. Носената от вятъра суха трева покрива покрайнината, блокира порти и прозорци и на някои места височината ѝ доближава едноетажна къща. Налага се локалните поданици да вършат разчистване по няколко пъти дневно, оповестява BBC.

„ Косматата суматоха “ се появява всяка година по тези места, само че този път нейните размери са близки до рекордните. Причината е открилата се в окръга горещина и на практика цялостната липса на превалявания.

Властите са наясно със обстановката, само че не са в положение да оказват помощ на жителите. „ Изхождайки от законодателството, може да се създадат малко неща за битка с разпространяването на плевела. И въпреки всичко ние учим казуса, като се концентрираме към идната година, и още в този момент се опитваме да работим над неговото премахване дружно с жителите и близките ферми “, споделя пресаташето на окръга пред Guardian.

В Уангарата живеят към 17 000 души. Това е родният град на фамозния рок музикант Ник Кейв.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР