Жители на западните столични квартали блокираха за половин час движението

...
Жители на западните столични квартали блокираха за половин час движението
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха временно околовръстното на София при кв. Овча купел

Жители на западните столични квартали блокираха за половин час придвижването по околовръстния път в региона на кв. " Овча купел " и кв. " Суходол " в символ на митинг против неналичието на съответни дейности по разширението на трасето.

В пиковия час в продължение на 30 минути протестиращите пресичаха пешеходната пътека, свързваща двата квартала в символ на неодобрение и обявиха, че са подготвени да стачкуват всяка заран до момента в който не получат период за осъществяване на плана.

Подробности вижте в директното включване на Кристиян Гаров.

Западната част от околовръстния път на София е единствената права от трасето, която не е рехабилитирана. Придвижването от ж.к. " Люлин " до ж.к. " Овча купел " в пиковите часове на деня лишава сред 40 и 60 минути, споделят протестиращите.

От Столична община обявиха за Българска национална телевизия, че към този момент е признат обстоен организационен проект на трасето от " Люлин " до " Овча купел ", който дружно с всички възражения и мнения по него е изпратен за следващи дейности в Агенция " Пътна инфраструктура ".

Отпаднала концепцията да се построи тунел под бул. " Цар Борис III " поради недоволството на поданици на кв. " Княжево ".

От Агенция " Пътна инфраструктура " обявиха ца Българска национална телевизия, че поради отпадането на тунела е належащо съставянето на нов план за уголемение на трасето в този сектор. За да се избегнат забавяния реконструкцията на пътя от " Княжево " до ул. " Ралевица " ще бъде разграничена на два плана, тъй че едната част да се ремонтира, до момента в който се изчаква дефинитивно решение за кръстовището с " Цар Борис III ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР