Жители на Велинград се събраха на протест в сградата на

...
Жители на Велинград се събраха на протест в сградата на
Коментари Харесай

Велинградчани протестират в защита на „Клептуза“

Жители на Велинград се събраха на митинг в постройката на локалната община, с цел да защитят парка " Клептуза " от желанието на управляващите да го отдадат на концесия.

Недоволните жители разкриха пред Нова ТВ, че се планува бъдещият концесионер да заплаща по едвам 40 хиляди лева годишно концесионна такса. Това е 9 стотинки на кв.м., пресмятат хората.

Пред протестиращите и камерата на малкия екран се появи кметът Костадин Коев. Той разгласи, че не знае защо са се събрали хората, защото в дневния ред на общинарите нямало точка, посветана на парка. Това провокира присмеха на жителите. По-рано тази заран, съгласно които точката фактически е била изтеглена от програмата на Общинския съвет, с цел да се предвари митингът.

Според идейния план на общината, парк " Клептуза " може да бъде предан на концесия за 35 години при инвестиция 5 милиона лв., споделя БНР.

Другото безпокойство на велинградчани е, че отново заради липса на средства се приготвя даването на 51 % от общинската болница в града на частно сдружение. Ако процедурата получи зелена улица, към митинга ще се причислят и медиците от здравното заведение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР