Жители на столичния квартал Стрелбище излизат на протест срещу намерението

...
Жители на столичния квартал Стрелбище излизат на протест срещу намерението
Коментари Харесай

Столичен квартал на бунт срещу строеж на небостъргач

Жители на столичния квартал " Стрелбище " излизат на митинг против желанието за създаване на 43- етажен небостъргач в региона. Те не желаят да им застрояват градинката, намираща се зад спирката на рейс 76 на бул. " Петко Тодоров " след кръстовището с бул. " България " в посока Южния парк, съобщи Дарик.

Хората упорстват да се резервира статута на зелена повърхност, който има мястото съгласно устройствения проект на София.

Има решение на Върховен административен съд, което задължава основния проектант на София да допусне плана. Арх. Здравко Здравков към този момент един път е отказал да се подчини на решението и в края на предходната година е бил санкциониран с 1000 лева Той апелира глобата.

 1936811

Живеещите в региона упорстват да бъде спазен общият организационен проект на София, който планува зелена повърхност.

" Това е едно строителство, което в случай че стане, ще продължи няколко години. В " Стрелбище " улиците на първо време са доста тесни, а навлизането на мощна строителна техника, това значи да блокираме целия квартал. Това значи 7-8 години непрестанен звук, прахуляк и едно нарушено всекидневие и един нарушен естествен темп на живот на всички хора, които пребивавам тук ", съобщи един от живеещите до застрашената градинка Петър Денчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР