Жители на село Баня ще протестират срещу отделянето на Обзор

...
Жители на село Баня ще протестират срещу отделянето на Обзор
Коментари Харесай

Жители на село Баня ще протестират срещу отделянето на Обзор от община Несебър

Жители на село Баня ще стачкуват против отделянето на Обзор и още 6 села от община Несебър. Повод за митинга е, че в 11 часа през днешния ден поданици на Обзор ще внесат 1 600 писма в президентството, с които питат за какво се забавя указът за основаването на нова община с център Обзор. Преди една година на референдум 73 на 100 от локалните поданици гласоподаваха за образуването на нова административна единица.

Една година не престават митингите и контрапротестите „ за “ и „ срещу “ основаването на нова община с административен център Обзор.

В началото на месец юли предходната година се състоя и контрареферендум, на който жителите на четири села се оповестиха срещу отделянето им в нова община. Какъв е мотивът за днешния митинг на жителите на село Баня, изяснява Росица Ракова:

„ Както през последната една година нашето мнение е, че община Обзор не би трябвало да има, не е рентабилна, не е в публичен интерес. Продължаваме да твърдим, че това е частен корпоративен интерес и най-вероятно, в случай че не дай Боже президентството не може да устои на натиска на тези хора, които нямат нищо общо с Обзор, както се е оказало през последната една година, това ще бъде първата частна община в България “.

Междувременно поданици на Обзор ще внесат през днешния ден в президентството 1600 писма, в които питат какви са аргументите повече от шест месеца, президентът Радев да забави издаването на декрет за основаването на нова община.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР