Жители на пловдивското село село Белащица протестираха пред сградата на

...
Жители на пловдивското село село Белащица протестираха пред сградата на
Коментари Харесай

Жители на село Белащица протестираха пред екоинспекцията

Жители на пловдивското село село Белащица стачкуваха пред постройката на Регионалната екоинспекция, с гледище да бъдат спрени процедурите за възобновяване на активността на кариерите над селото. Те блокираха за малко и едно от най-оживените кръстовища в Пловдив - това до Водната палата.

След дългогодишни уверения, че приключването на концесионните контракти на кариерите ще постави завършек на работата им, сме очевидци на нови опити активността да продължи, подчертаха протестиращите и желаеха оставката на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Ивайло Йотков:

" Ние чакаме те да пазят нашите ползи, а не ползите на концесионерите, тъй като явно, че проблеми в Белащица има. Не може да дишаме чист въздух. Селото е на воден режим от няколко години, а те се пробват сега да подпишат нови концесии за 25 години за едната компания и още 15 години за другата ", споделиха още протестиращите.

Областният шеф Йордан Иванов, който също пристигна на митинга, беседва с част от управлението на инспекцията, защото се оказа, че шефът не е на работа по здравословни аргументи:

" Бе стихотворец ангажимент пред мен и протестиращите в Белащица, че в границите на деня, сега, в който дойде мнението от Басейнова дирекция, процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда ще бъде спряна до крайното изговаряне на Басейнова дирекция, там може или не може да има кариери ".

" Ще обявим гражданско непокорство, в случай че настояванията ни не бъдат изпълнени ", споделиха протестиращите:

" Единственият резултат ще пристигна от нас, в случай че блокираме всичко. Това е ситуацията - с такива дейности, нищо друго не оказва помощ ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР