Жители на пернишки села се събраха на мирен протест пред

...
Жители на пернишки села се събраха на мирен протест пред
Коментари Харесай

Жители на пернишки села се събраха на мирен протест

Жители на пернишки села се събраха на кротичък митинг пред правосъдната палата в Перник. Недоволството им е поради неведнъж увеличената такса боклук.

Протестът предшестваше плануваното за през днешния ден следващо съвещание в Административния съд по делото, формирано по тъжби на притежатели на парцели против решението на локалния Общински съвет.

Хората недоволстват, че таксата скача фрапантно - от 2,25 промила на 19,06 промила за селата и на 19,5 за град Батановци.

Ето и някои от мненията на стачкуващите:

„ На язовир „ Студена ” има махали, в които въобще не минава сметоизвозващ камион, хората нямат кофи за боклук ”

„ Имаме земя, която е върната, не е парцелирана. Няма никакъв път до нея и плащаме 130 лв. за боклук. Въобще там никой не върви, нито живее някой, нито е издигнато ”.

„ Според общината цената на услугата би трябвало да бъде идентична в центъра на града и в селата, само че разликата в даването на услугата е голяма. В центъра на града се сметосъбира всеки ден. В селата сметосъбирането става веднъж седмично. За каква правдивост приказваме? ”

„ В Студена ви споделям, че в случай че не се вземат ограничения и не бъде понижена такса боклук ще се готви гражданско непокорство, ще затворим автомагистралата ”.

Заради ниските данъчни оценки на парцелите таксата, която до момента са плащали в селата е нереално ниска спрямо таксите в общинския център Перник.

Проблемът вместо да бъде решаван, през годините е отлаган, разясняват от общината и дават обещание с нарастването да се усъвършенства и качеството на услугата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР