Жители на община Царево ще излязат на протест преди днешната

...
Жители на община Царево ще излязат на протест преди днешната
Коментари Харесай

Протест срещу смяна на статута на парцел за спорт в Синеморец

Жители на община Царево ще излязат на митинг преди днешната сесия на Общинския съвет. Недоволството им  е провокирано от докладна бележка, която планува преобразуването на терен в Синеморец, предопределен за спорт в терен „ за застрояване “.

Теренът от към 10 декара е обществена общинска благосъстоятелност и до този миг е предназначен за спортна активност. Хората са обезпокоени, че статутът ще бъде изменен за застрояване, след това разграничен на 14 имота и продаден на частни притежатели.

Борислав Борисов от Facebook групата „ Да не допуснем Синеморец да се трансформира в Слънчев бряг “ изясни:

„ Теренът е пред него има единствено аграрни земи и има неповторима панорама към морето. Не е навръх първа линия, само че има неповторима панорама към морето и скандалното е, че това е единственият парцел, който е общинска благосъстоятелност, предопределен за спортни действия в селото. И Общината стига до такава степен,  че да го разпарчедиса на 14 нови парцела и по-късно на всички е ясно към този момент какво следва “.

В момента се организира и подписка в Синеморец срещу преобразуването на терена. До момента в нея са се присъединили към 100 души.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР