Жители на Козар Белене затвориха от 10:00 до 12:00 ч.

...
Жители на Козар Белене затвориха от 10:00 до 12:00 ч.
Коментари Харесай

Протестиращи от Козар Белене затвориха републикански път

Жители на Козар Белене затвориха от 10:00 до 12:00 ч. републиканския път от селото до общинския център град Левски в област Плевен, който е в извънредно неприятно положение и е причина за пътно-транспортни катастрофи.

Недоволството е от неприятното положение на правата, която не е ремонтирана от 1972 година

5 800 метра е дължината на пътя, който всекидневно минават стотици на път за работа от село Козар Белене до Левски други градове.

" Всеки ден ми се оплакват, най-малко по един човек. Пътят е в извънредно положение, пукат гуми. Писал съм писма до регионален шеф, до кмета на Общината, до АПИ, до Министерство на превоза, до под дърво и камък. До Областно пътно ръководство - не едно писмо. Не мога да ги прочета какъв брой са, доста писма са. Писахме и на президента, подписки правихме, обаче никакво решение. Никакво усъвършенстване на пътя. Постоянно ми дават отговор, че няма средства, " ще го изкърпим на пролет ", следващата година, " ще забележим да отделим средства ". Хората недоволстват и желаят да създадем митинг ", сподели кметът на Козар Белене Илия Ванков.

" Пътят е в окаяно положение. Оплакват ни се, плащаме винетки, нямаме пътища. Да, ще затворим пътя за два часа, пътят сред Козар Белене и Левски ", добави кметът.

Над 780 са жителите в селото, има доста младежи. По-голяма част от през днешния ден бяха по средата на пътя, затвориха го с огромна машина за придвижването в продължение на два часа. Протестиращите носеха българското знаме и разясниха:

" Тук съм на митинг, тъй като шосето е като черен път. Винетки плащаме, деца се возят, всичко се троши и се чупи ".

" Когато има мъгла - да не ви приказвам "

" За 21 век за мен това е неприемливо, просто е цялостно с дупки ".

На място пристигнаха кметът на община Левски Любка Александрова и регионалният шеф Иван Янчев.

" Разговарял съм персонално с инж. Денчев, Областно пътно ръководство и ме увери, че ще направи всичко допустимо, да бъде включен в проекта за рехабилитация на сектора ", сподели Иван Янчев.

Проблемни са и надлеза в общинския град над ж.п. линията и моста над р. Осъм, край с. Трънчовица, тези обекти са показани от кмета Любка Александрова на среща с регионалния шеф Иван Янчев при визитата му в община Левски.

Той е посетил и община Пордим, кметът Детелин Василев е изискал помощ за инфраструктурни планове: рехабилитацията на пътя Пордим - Одърне - Каменец, както и на пътя Пордим – Вълчитрън.

Друг проблем, за който се търси съдействието на регионалната администрация, е подобряването на положението на двата музея на територията на Пордим: Къща музей „ Великий княз Николай Николаевич “ и къща музей “Негово Кралско Величество Карол I ”, които са монументи на културата с национално значение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР