Жители на четири блока в столичния квартал Младост“ излязоха на

...
Жители на четири блока в столичния квартал Младост“ излязоха на
Коментари Харесай

Липсващо саниране събуди напрежение в столичния "Младост"

Жители на четири блока в столичния квартал „ Младост “ излязоха на митинг през днешния ден с искане да се форсира санирането, което се прави по програмата за енергийна успеваемост. Те насочиха рецензии към новоизбрания областен кмет Стефан Стефанов. Той пък не даде успокоителни за хората вести. 

Става дума за блокове 451, 457, 213 и 220А. Живущите в тях изясняват, че от дълго време са подали документи, само че Стефанов взема решение, че би трябвало отначало да стартира състезанието по желание на компаниите за саниране.

Сред основателите на митинга е Валентин Костов, член на УС на Сдружението на притежателите в блок. 451. Той описа пред БГНЕС, че сдружението е основано преди 5 години точно да взе участие в Националната стратегия за енергийна успеваемост. Още същата година общината е сключила контракт за проучване на блока, като е направен нужният паспорт. После обаче Столична община трансферира уговорките по санирането на районната администрация в „ Младост “. От тогава нещата се бавят. „ 4 години минаха без да е направено нищо. Смениха се четирима кмета – резултатът е нищо “, твърди Костов.

След многократни срещи с районната администрация, живеещите в петте входа на блок 451 са свикали общо заседание. „ Очаквам, че районният кмет Стефанов ще се появи на това заседание, тъй като е известен документално “, съобщи Костов.

Междувременно районният кмет Стефанов заяви в отворено писмо до медиите, че публичната поръчка за санирането на блоковете не е завършила. Дейността на комисията ще изготви отчет до 13 март. Жителите обаче не са съгласни, че трябва да чакат още. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР