Жители на Бургас днес от 12 ч отново се събират

...
Жители на Бургас днес от 12 ч отново се събират
Коментари Харесай

Бургазлии протестират срещу мръсния въздух

Жители на Бургас през днешния ден от 12 ч още веднъж се събират на митинг против мръсния въздух. Поводът е следващият случай тъкмо преди седмица, при който десетки бургазлии алармираха за неприятни миризми на открития телефон в Регионалната екоинспекция и в общината. Протестът ще се организира на централния площад в Бургас.

От началото на годината до момента това е вторият митинг против неприятните миризми, които се усещат в Бургас. Организаторите от Екологична мрежа се поканили да участват на него представители на дирекция „ Екология " в общината, както и управлението на Регионалната екоинспекция, сподели Стоян Грозев ръководител на сдружението.

Тази седмица на среща сред кмета на града Димитър Николов, управлението на Регионалната ревизия по околната среда и водите, представители на двете предприятия - "Кроношпан " и "Лукойл ", които се сочат за съществени замърсители на въздуха и протестиращите за следващ път стана ясно, че институциите не могат да открият кой е източникът на обгазяването на града.

От дървообработващото дружество "Кроношпан " поеха ангажимент да закупят станция за денонощен мониторинг на равнищата на фини прахови частици.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР