Жители на Банско и околните населени места протестират с искане

...
Жители на Банско и околните населени места протестират с искане
Коментари Харесай

Жители на Банско и околните населени места протестират с искане за изграждане на втори лифт в курорта

Жители на Банско и близките обитаеми места стачкуват с искане да се построи на втори въжен превоз в курорта. Елизабет Александрова от Радио Благоевград осведоми, че за началото на митинга към 500 протестиращи, които са се събрали пред спортния комплекс в Симитли, са тръгнали с плакати и със флагове към основен път Е-79, с цел да затворят придвижването. 
Не е спряно придвижването по пътя Симитли - Банско. То се контролира от чиновници на КАТ " Пътна полиция ". Към момента не се виждат колони по основния път Е-79. 
Протестиращите носят плакати, на които написа: " Народът на Банско против зеления рекет ", " Последна година без втора кабинка ", " Искаме бъдеще за децата си ". 

Междувременно пред Министерския съвет в София природозащитници показаха недоволството си от проектите за създаване на втори въжен превоз в Банско. Те се тормозят от изсичането на вековни гори в Национален парк " Пирин ". 
Очакванията на всички протестиращи бяха, че разширението на концесията на ски-зона Банско ще бъде разисквано на последното за годината съвещание на кабинета, което се организира през днешния ден. В формалния дневен ред обаче тази точка отсъства.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР