Жестоко убийство на 11-годишно момиче потресе Бургас. Задържан е убиецът

...
Жестоко убийство на 11-годишно момиче потресе Бургас. Задържан е убиецът
Коментари Харесай

Убийство заради… наргиле

Жестоко ликвидиране на 11-годишно момиче потресе Бургас. Задържан е килърът - момче на 15 години. Всичко почнало от счепкване сред децата за това къде да пушат наргиле.

Убийството е станало в асансьора на блок 108 на бургаския комплекс " Меден рудник ".

Полицията в началото няма никаква информация за умрялото момиче и никой във входа не я познава. Детето идва с килъра си и стартира препирня сред двамата в асансьора. Една от версиите е че 15-годишното момче евентуално е използвало наркотични субстанции.

Децата са се срещнали преди няколко седмици в обществената мрежа.„ В следствие са си разменили телефоните и са осъществили персонален контакт, като се е стигнало до това тежко съзнателно престъпление”, изясни представителят на Апелативната прокуратура Йовита Григорова.

„ Към момента нямаме данни за това, че жертвата е желала и викала за помощ и някой се е отзовал или не се отзовал”, уточни шефът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Жертвата е наръгана с нож в шията. А претекстът за убийстовто е повече от чудноват – скандал за това къде да пушат известното в Близкия Изток, а през последните години и у нас наргиле.

Вечерта майката на момичето е подала сигнал, че е изчезнало.

Убиецът е без престъпни прояви. Всички във входа са били разпитани.

За това закононарушение законът планува до 20 години или пожизнен затвор, само че защото килърът е малолетен, наказването се преобразува от 3 до 10 години отнемане от независимост. Прокуратурата е удължила задържането под стража на момчето на 72 часа и ще изиска мярката му да стане непрекъсната, макар че е малолетно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР