Жестока трагедия сполетя българското семейство на танцьора и хореограф от Куба

...
Жестока трагедия сполетя българското семейство на танцьора и хореограф от
Куба
Коментари Харесай

Синът на Алфредо Торес се самоуби на 20 години 


Жестока покруса сполетя българското семейство на танцьора и хореограф от Куба Алфредо Торес. 20-годишният му наследник Шон Торес, първенец по бокс и част от националния тим на България, постави завършек на живота си. Младежът се хвърлил от осмия етаж на блока, където живеел, научи сензационно „ Уикенд ”. Причината била следващата разлъка с приятелката му, настояват от близкото му обкръжение.

Според негови другари, Шон бил изключително чувствителен юноша. И като всеки мъж с кубински корени мъчно понасял любовните драми. С приятелката му имали бурна връзка, нерядко накъсвана от неразбирателства. При следващото от тях синът на Алфредо Торес взел фаталното решение да постави завършек на живота си. Не споделил с никого терзанията си. Скочил от осмия етаж на блока им в столичния квартал „ Младост ” към 6 часа сутринта на 26 юни. Пристигналият незабавен екип го откарал незабавно в болничното заведение, все още жив. Пораженията от рухването обаче се оказали съдбовни и Шон e умрял в интензивното малко преди обяд  на същия ден.

При трагичната вест девойката изпаднала в потрес и се наложило да бъде настанена в болница. Не по-малко шокирани са и околните на Шон Торес, никой от които не желае да повярва, че младежът е бил кадърен на подобна последна мярка. „ Имаше прекомерно доста обич за предоставяне. Душата му беше пълна с обич, само че светът не беше подготвен да я одобри ”, написа неговият другар Тино Караиванов. Самият Алфредо научил новината в Свети Влас, където взе участие в забавна стратегия на едно от вариететата. „ Почивай в мир, сине мой. Ще се видим в парадайса ”, написа танцьорът в профила си във Facebook.

Нещастието е голямо за цялото семейство, в което майка му Гена Славова гледа трите му сестри. Приятели незабавно организираха дарителска сметка, за да оказват помощ на озлочестената фамилия

Сред първите реагирали беше и боксовият клуб ЦСКА, където тренираше при Михаил Таков и Александър Александров.

Макар и с кубински корени, Шон Торес е роден в България. Определяха го като една от очакванията на бокса ни. Дядо му Пабло Торес Валдес е бил треньор на най-големите кубински боксьори отпред с трикратните олимпийски първенци Феликс Савон и Теофило Стивънсън. Шон стана два пъти национален отличник у нас, а предходната година влезе в състава на България за турнира „ Странджата ”. Боксирал се е под българското знаме на европейското за юноши в Будва през 2020 година

Бащата му Алфредо Торес идва в България в началото на новия век с латино балета „ Хавана Тропикана ” за участия във вариететно шоу. Уж на гурбет единствено за шест месеца, само че остава у нас до ден днешен. В родината си към този момент е бил прочут, знаел се е персонално с кубинския лидер Фидел Кастро. И Алфредо, сходно на своите наследници, е със разбъркан генезис.

Майката на Алфредо е ливанка и живее в Маями около останалите му пет брята и сестри.

С времето става известен и у нас, след като участва в разнообразни телевизионни риалитита за танци и латино музика. Кубинецът успява да завоюва публиката с горещата си кръв и артистичните си умения. Като жури по хореография застава паралелно наши звезди като Нешка Робева. Стига дори до участия в театрални постановки, една от които на Теди Москов. По него се захласват и във фолка, където в един интервал съвременни бяха и латино ритмите.

Преди огромната популярност обаче, в столичния хотел, където изначало изнася представления с известната „ Хавана Тропикана ”, окото на шоколадовия танцьор хваща барманката Гена. По-късно тя става негова брачна половинка и му ражда четирима наследници. Първият от тях е точно Шон Торес. В семейството си мислят, че той ще тръгне по стъпките на баща си. В началото наистина изглежда по този начин – като Шон се възпламенява по латино музиката и танците. Освен това свири на пиано. С времето обаче всевъзможни артистични пориви отстъпват на боксовите ръкавици и спортния дух на дядо му.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР