Жестока смърт застигна 33-годишния Живко Димитров от сливенското село Сотиря

...
Жестока смърт застигна 33-годишния Живко Димитров от сливенското село Сотиря
Коментари Харесай

Нахапаният до смърт от кучетата си имал незаконен кучкарник за питбули

Жестока гибел застигна 33-годишния Живко Димитров от сливенското село Сотиря - мъжът умря, откакто бил нахапан от кучетата, които самичък отглеждал. Сигнал за нещастието на тел. 112 подал гражданин на селото в 20,43 часа в сряда, оповестява " Флагман ".

Живко, който бил разведен, живеел с майка си в къща във вилната зона на Сотиря. В двора си отглеждал десетина кучета от породата питбули, известни със злия си манталитет. От Агенцията по сигурност на храните в Сливен споделиха, че кучкарникът му не е регистриран при тях и мъжът вероятно е отглеждал незаконно животните. В Сотиря считат, че Живко гледал кучетата, с цел да пази парцела си от крадци, само че се ревизира и версията, че може четириногите да са употребявани за незаконни боеве с кучета, при които имало и залагания.

В Сотиря знаят, че във съдбовния ден Живко и негов по-млад другар извели кучетата на разходка до поляна, в близост от вкъщи на починалия. Там нещо е раздразнило животните, които се нахвърлили и изпохапали индивида, който ги отглеждали и хранел. Те очевидно са били без намордници.

Другото момче потърсило помощ, само че към този момент било късно за Живко. Спешните медици въпреки всичко откарали ранения в болница, само че и там не съумели да му оказват помощ - той умрял от кръвозагуба и жестоките рани, нанесени му от кучешките зъби..

По данни от полицията, умрелият мъж бил престъпно проявен. Работел като охранител по морето.

Пристигналите незабавно на място служители на реда и ветеринари почнали да търсят кучетата - те се били пръснали из региона, който незабавно е отцепен. Същата вечер са открити и убити 2 от животните, а през днешния ден са открити и евтанизирани още 9 кучета. Законът разрешава това да стане без доста формалности, защото питбулите били нападателни и са предизвикали гибел на човек.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР