Жертвите на проливните дъждове и свлачищата в Бразилия вече са

...
Жертвите на проливните дъждове и свлачищата в Бразилия вече са
Коментари Харесай

Жертвите на проливните дъждове в Бразилия достигнаха 84


Жертвите на проливните дъждове и свлачищата в Бразилия към този момент са 84, заяви Пауло Камара, губернатор на щата Пернамбуку, представен от ДПА.

" Знаем, че оказването на помощ в първите часове е доста мъчно. Сега въпросът е да действаме дейно ", добави той. " Говорил съм с всички кметове за основаването на проект ", който да дефинира кои действия се нуждаят от държавна помощ, акцентира губернаторът.
Снимка: EPA

В 14 области към град Ресифе, столицата на щата Пернамбуку, е оповестено изключително състояние. Губернаторът разгласи, че ще бъдат предоставени помощи на стойност 100 милиона реала (21 милиона долара).

Бурите в района започнаха в сряда. В региона на Ресифе за 24 часа паднаха над 200 мл дъжд за 24 часа, 56 души са оповестени за изчезнали, а близо 4000 бяха принудени да изоставен домовете си.
Снимка: EPA

" Макар че към този момент спря да вали, чакаме още поройни дъждове в идните дни. Затова най-важното е да продължим със защитните ограничения ", съобщи по-рано министърът на районното развиване Даниел Ферейра.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР