Жертвите на домашно насилие, които са в интимна връзка ще

...
Жертвите на домашно насилие, които са в интимна връзка ще
Коментари Харесай

На първо четене: Жертви на домашно насилие в интимна връзка ще получават защита

Жертвите на домашно принуждение, които са в " интимна връзка " ще могат да получат отбрана, взеха решение депутатите с приемането на първо четене на измененията в Закона за отбрана от домашно принуждение. Това са жертви на принуждение, които нямат брак и не  са във фактическо общуване с хипотетичния принудител.

" За " гласоподаваха 144-ма депутати от ГЕРБ, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи. " Против " бяха от " Възраждане " и Българска социалистическа партия, а " ИТН " се въздържа. 

Народните представители се събраха на изключително съвещание след публичната реакция във връзка със случая на 18-годишното момиче от Стара Загора, с цел да гласоподават промени в Закона за отбрана от домашно принуждение и Наказателния кодекс. Предложението на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в обсега на Закона от отбрана от домашното принуждение да влизат и хората, които са в " интимна връзка ", провокира широки дебати и яростни разногласия, както по време на съвещанието на  правната комисия, по този начин и по време на пленарното съвещание.  

На първо четене определението за интимна връзка гласи: " непринуден относително дълготраен съюз сред две лица, който поражда и съществува като фактическо положение, без да е належащо спазването на правно контролирана процедура и без значение дали лицата споделят едно домакинство, като водещ детайл е строго персоналният темперамент на техните връзки ". 

Що е то " интимна връзка " и има ли почва у нас

По време на дебатите народни представители от Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Възраждане насочиха рецензии поради термина " интимната връзка ", тъй като " допуска доста злоупотреби, почистване на политически и персонални сметки, без значение дали са наставнически или връзката дете-родител ", а също по този начин прокарва Истанбулската спогодба и въвеждане на „ джендър идеология “, „ трети пол “ и т.н.  

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова счита, че прокарването на концепцията за дълготраен съюз сред две лица " е първият формален законодателен пробив за въвеждане и легализиране на еднополови двойки ". Тя заплаши със " заплашителен отпор " всякога, когато ръководещите се пробват да прокарват концепциите за трети пол и концепциите на Истанбулската спогодба. 

Независимият народен представител Радостин Василев, който влезе в Народното събрание като претендент на ПП-ДБ, упрекна Кирил Петков, че се пробва да употребява случая с обезобразеното момиче в Стара Загора за трупане на политически дивиденти и съобщи от трибуната: " Вие прокарвате перверзните хрумвания на ЛГБТИ общността. Карате жена си на площада, дъщерите си ". Според Василев казусът в Стара Загора не е случай на домашно принуждение, а би трябвало да се преследва по наказателния кодекс.

" Възраждане " също оповестиха, че измененията целят само регламентирането на връзките на еднополовите двойки и стигнаха до заканите, че всичко ще бъде анулирано от Конституционния съд. 

*Ако измежду вашите близки и познати има нуждаещи се от помощ, насочете ги към FB групата „ НЕ СИ САМА - Заедно против Насилието “, основана за да покаже поддръжка за хилядите дами в България, които са принудени да страдат, да търпят, да се крият, да премълчават, да се срамят и да плачат всякога, когато биват унизени, бити, унижавани…
 Още една жена е бита и остригана от своя някогашен другар, има и още

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР