Женският вариант на Ел Класико между Барселона и Реал (Мадрид)

...
Женският вариант на Ел Класико между Барселона и Реал (Мадрид)
Коментари Харесай

Над 90 хиляди зрители на Барселона - Реал при жените

Женският вид на Ел Класико сред Барселона и Реал (Мадрид) счупи всички върхове по посещаемост на мач сред дамски  отбори, откакто се оказа, че 91 553 фенове са били на трибуните на " Ноу Камп ". Барселона победи с 5:2 в този мач, който беше и реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига и с общ резултат 8:3 чака на полуфинала против спечелилия от двойката Арсенал – Волфсбург.

Рекордът по посещаемост от снощната среща в Барселона остави в историята предходните две достижения. До момента най-посетеният мач в женската Шампионска лига беше през 2019-а година, когато на стадион " Уанда Метрополитано " домакините от Атлетико (Мадрид) победиха с 2:0 Барселона. Тогава на трибуните имаше 60 739 души.

На равнище национални тимове най-посетената среща беше финалът на женското международно състезание през 1999 година сред Съединени американски щати и Китай, когато 90 195 фенове извършиха стадион " Роуз Боул " в Пасадена.

Барселона организира сериозна рекламна акция в града и измежду членовете на клуба от януари насам, с цел да бъдат изкупени всички билети за мача нощес. И в действителност всичките 99 354 билета бяха продадени. Очакванията, че върхът ще бъде строшен започнаха да се изпаряват, откакто през целия ден в столицата на Каталуния валеше дъжд и при започване на срещата едвам половината от потенциала беше напълнен. Но с напредването на мача от ден на ден места се заемаха, стадионът се пълнеше и почитателите сътвориха в действителност невероятна атмосфера.

Барселона беше спечелила първата среща с 3:1 в Мадрид и в този момент още в 8-ата минута поведе в резултата с брилянтно технично осъществяване на Мапи Леон, само че гостенките от Реал (Мадрид) обърнаха развоя на срещата до 2:1 в своя изгода с попадения на Олга Кармона от дузпа и на Клаудия Сорноса. През второто полувреме Барселона обаче показва напълно друго лице и вкара три гола в границите на 10 минути, с цел да обърне резултата до 4:2 с едно от попаденията дело на Алексия Путеляс. Каролин Хансен оформи крайното 5:2 10 минути преди края на срещата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР