Женският орангутан Сандра, смятан от аржентинското правосъдие за чувствително създание,

...
Женският орангутан Сандра, смятан от аржентинското правосъдие за чувствително създание,
Коментари Харесай

Орангутанът Сандра заминава от Аржентина за САЩ, за да се лекува от депресия

Женският орангутан Сандра, считан от аржентинското правораздаване за сензитивно творение, което има права, през днешния ден ще дойде в Съединени американски щати, с цел да се възвърне от депресията, която разви в Буенос Айрес, съобщи Франс прес.

Сандра ще пътува в специфична железна клетка в трюма на аероплан, който прави постоянен полет от Буенос Айрес за Далас, Тексас. Ветеринари ще се грижат за животното по време на полета.

След като Сандра живя в плен, дестинацията й е резерват с повърхност 40 хектара в Уочула, Флорида. Там живеят орангутани, пристигнали от разнообразни страни, от цирове и зоопаркове.

Сандра е родена през 1986 година в зоопарка в Рощок, Германия. През 1994 година е превозена в зоопарка в Буенос Айрес. През 2015 година провокира интернационален интерес, откакто аржентински съд, сезиран за неприятното й здравословно положение, постанови, че Сандра е сензитивно творение, друг от индивида индивид, който има право на независимост. Съдът реши, че Сандра може да употребява отбрана на самостоятелните свободи, за каквато настояваше асоциация за отбрана на животните.

Зоопаркът в Буенос Айрес бе трансфорат в екопарк, в който животинските типове са малко. От ветеринарния факултет в университета в Буенос Айрес настояха, че по-малката среда за живот заплашва Сандра след смяната на изискванията й на живот, и че е нужно животното да бъде превозено на друго място. Съдът реши, че благоденствието на Сандра би трябвало да бъде обезпечено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР