Женският национален отбор по волейбол на България изкова втора победа

...
Женският национален отбор по волейбол на България изкова втора победа
Коментари Харесай

Волейболистките с втора победа на Европейското първенство в Италия

Женският народен тим по волейбол на България изкова втора победа на Европейското състезание в Италия и излезе преди всичко в групата. Нашите девойки съкрушиха Босна и Херцеговина с 3:1 (25:20, 25:19, 19:25, 25:18) в зала „ Арена ди Монца ". По същия метод ден по-рано победихме Хърватия. И в двете срещи България беше по-добрият отбор. Само на моменти показахме разпределяне, което ни коства два гейма. Босна и Херцеговина пък към този момент е с победа и загуба.


Първият гейм започва с цялостен паритет. Двата тима не можеха да вземат преднина. Равенствата се редяха до 5:5. Тогава България направи дребен пробив – 7:5. Разликата се усили при 11:8 и след това при 14:11. Отлична в тези моменти беше капитанът Мирослава Паскова. Този път тя стартира като титуляр, макар че още не е изцяло подготвена след тежкото строшаване на крайници по време на Лигата на нациите. Заедно с Радостина Маринова и Мира Тодорова триото правеше най-често точки и поведохме с 19:13. В нито един миг до края на гейма не допуснахме босненките да се върнат в частта. Бяхме солидни и в отбрана, и в офанзива. Първият геймбол пристигна при резултат 24:18. Съперничките съумяха да го спасят, само че треньорът ни Лоренцо Мичели изиска видео разглеждане. Реферите отсъдиха, че топката е добра. Босненките избавиха и втория геймбол, с което понижиха до 20:24. Мичели изиска таймаут. Прекъсването свърши работа и Тодорова „ простреля " блокадата за 25:20.

Вторият гейм не стартира по наш усет. Босненките поведоха със 7:3. Класата обаче очевидно беше по-висока в българския тим. Изравнихме резултата при 10:10. Атака на Маринова ни даде и задатък – 11:10. Босненките ни помогнаха с две топки в навън за шест следващи точки. Петя Баракова пък направи седмата и осмата с асове – 15:10. Мачът напълно влезе в нашето русло, а пристигна ред на Борислава Съйкова също да изстреля директна точка от начален удар. Двойната обсада на Маринова и Тодорова направи резултата 19:12. Вече въпросът беше с какъв брой тъкмо ще поведем с 2:0. Случи се при 25:19.

Босна и Херцеговина стартира по-добре и третия гейм. Съперничките поведоха с 5:1, само че поради досегашния процес на мача това не трябваше да ни тормози. Разликата обаче не се намаляваше и губихме с 6:10. Най-големият ни пасив пристигна при 8:13. Лошото беше, че не успявахме да създадем серия и да скъсим разликата. Босненките „ хванаха гейма с една ръка ", когато дръпнаха с 18:12. Факт беше, е в тази част отстъпвахме и трябваше да преглътнем провалянето – 19:25. След този гейм разбрахме, че елементарно няма по какъв начин да бъде. Следващият стартира също доста оспорвано. Точките се редуваха до 5:5, когато най-сетне показахме лицето си и поведохме с 8:5. За страдание прекомерно елементарно дадохме разликата да стане отново минимална. Паскова обаче беше безпощадна още веднъж в съдбоносен миг и не позволи равнене. С доста труд удържахме двете точки преднина.

Равенството въпреки всичко пристигна при 13:13. И тогава показахме темперамент! Три точки подред, които ни приближиха до успеха. Но място за разпределяне нямаше. Маринова направи четвъртата – 17:13. Битката продължаваше – Босна и Херцеговина понижи с три следващи точки. И отново Паскова беше индивидът за прекъсване на неприятни серии. Първо направи точка, а по-късно със страховит плонж провокира съперничка да нападна преждевременно и да удари мрежата. Босненките ни помогнаха с навън и резултатът стана 20:16. До края на мача България беше стопанин на корта и го затвори с 25:18.

България приключи деня преди всичко в групата с две победи. Големият любимец Италия вчеранямаше мач. Утре почиваме ние, а в събота е дербито на върха със „ скуадра адзура " от 22 часа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР