Женският национален отбор на Испания, който спечели титлата от световното

...
Женският национален отбор на Испания, който спечели титлата от световното
Коментари Харесай

След близо 7 часа преговори: Футболните националки на Испания обявиха край на бойкота

Женският народен тим на Испания, който завоюва купата от международното състезание през лятото, се съгласи да приключи протеста, откакто от футболната федерация на страната (RFEF) обявиха, че ще създадат " незабавни и дълбоки промени " в своята конструкция, оповестиха от централата и от синдиката на футболистките.

Решението е било взето към 05:00 часа тази заран след повече от седем часа договаряния в хотел в Олива, на един час от Валенсия. В срещата са взели присъединяване самите състезателки, както и чиновници на федерацията, на Националния състезателен съвет на Испания (CSD) и съюза на дамите футболистки (FUTPRO).

" Ще бъде основана взаимна комисия сред RFEF, CSD и играчите за следене на споразуменията, които ще бъдат подписани на следващия ден ", сподели президентът на спортния съюз Виктор Франкос пред медиите.

" Играчите показаха загрижеността си по отношение на нуждата от дълбоки промени в RFEF, която се ангажира да направи тези промени неотложно ", добави той.

Нито Франкос, нито Рафаел дел Амо, президент на националния комитет за женски футбол, обаче не дадоха детайлности за измененията, които би трябвало да бъдат направени, само че сразкриха, че те ще бъдат оповестени " скоро ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР