Женският национален отбор на България записа трета победа на европейското

...
Женският национален отбор на България записа трета победа на европейското
Коментари Харесай

България с безапелационна победа над Чехия на Евроволей

Женският народен тим на България записа трета победа на европейското състезание, на което страната ни е хазаин. Воденият от Иван Петков отбор надигра Чехия с 3:0 (26:24, 25:12, 25:19) в мач от група В на конкуренцията, изигран в зала " Колодрума " в Пловдив.

Нашите остават втори в класирането с 10 точки (3 победи, 1 загуба), противникът е на четвърта позиция с 6 точки (2 триумфа, 3 поражения).

Утре (25 август) е последният дуел от груповата фаза за нашите девойки, които се изправят против Полша, в 20:30 часа. При победа с 3:0 или 3:1 гейма българките могат да завоюват първото място в групата.

Иван Петков заложи в титулярния състав на Петя Баракова на мястото на Лора Китипова. Двубоят стартира равностойно до 4:4. Елица Василева приключи хубава офанзива от зона 4 за 5:5. Нашите обаче последователно взеха самодейността и поведоха с 13:10 след мощна серия от сервис.

Постепенно българското посрещане се разпадна, което разреши на чехкините да се върнат в мача и даже да стигнат до сетбол при 24:23. Българките обаче съумяха да се съвземат и да извърнат до 26:24.

Втората част стартира, както приключи първата. Родните националки съумяха на няколко пъти да изпълнят чудесна обсада, да създадат задатък от 8:3. Преидмството за българките обаче стана безусловно необратимо, откакто задатъкът доближи смазващите 12 точки при 19:7.

Газта от педала не беше свален от нашите националки във финалните точки на сета, с цел да бъде затворен при смазващото 25:12.

Чехкините продължаваха да се мъчат и в третата част, а България за следващ път натрупа стабилен задатък, повеждайки с 14:8 в средата на частта. Авансът продължи да пораства стремглаво, с цел да доближи до 22:12. Гостенките демонстрираха зъби и понижиха разликата до 23:17, след много съществено разпръскване на родните състезателки, само че поврат нямаше, с цел да се поздрави България с трети чист триумф на шампионата.

България - Чехия 3:0

България: Петя Баракова, Емилия Димитрова, Елица Василева, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Христина Вучкова — Жана Тодорова-либеро

Чехия: Катерина Валкова, Габриела Орвошова, Михаела Млейнкова, Андреа Косаньова, Вероника Трънкова, Магдалена Йехларова — Вероника Досталова-либеро
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР