Женският национален отбор на България по волейбол записа втора победа

...
Женският национален отбор на България по волейбол записа втора победа
Коментари Харесай

България отнесе Канада за втора победа в Лигата на нациите

Женският народен тим на България по волейбол записа втора победа в тазгодишното издание на шампионата Лига на нациите - 3:0 (26:24, 25:22, 25:21) против Канада.

Нашите поведоха с 8:4 в първата част, само че след недостатъци в посрещането се стигна до равнене. В решителните моменти Канада ни обърна при 23:22, стигна се и до първият геймбол за противника. Нашите обаче устояха на напрежението. и постановиха волята си за 26:24.

В средата на втората част българките изоставаха с четири точки при 13:17, само че наваксаха и при 21:21 всичко още веднъж си пристигна на мястото. След което психическото преимущество бе на страната на нашите и те затвориха гейма.

След това изостанаха още веднъж при започване на третия гейм, с цел да стигнат до три точки задатък след средата му и умерено да завършат мача.

Това е втора победа за тима ни, воден от италианеца Лоренцо Мичели, в конкуренцията. Бихме и Нидерландия с 3:2. Записахме пет провали - 0:3 от Тайланд, Сърбия, Турция, Съединени американски щати и Япония, а в този момент идва и първия ни " чист " триумф. С него тимът ни е 13-и в класирането с 5 т. от общо 16 тима в шампионата.

Мария Йорданова записа 15 точки за успеха, а Мирослава Паскова добави 14. С 12 се отличи Силвана Чаушева, Нася Димитрова осъществя 11, в това число три на обсада.

Следващият мач на българките е в неделя рано сутринта (6 часа) против Белгия.

От 28 юни се местим към този момент на родна земя в София, като стартираме серия от дуели в " Арена Армеец " с мач против Доминиканската република. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР