Женският национален отбор на България по волейбол загуби 0:3 (18:25,

...
Женският национален отбор на България по волейбол загуби 0:3 (18:25,
Коментари Харесай

Волейолистките ни записаха поредна тежка загуба

Женският народен тим на България по волейбол загуби 0:3 (18:25, 23:25, 18:25) шестия си мач от Волейболната лига на нациите и финален от група 8 на шампионата в Апелдоорн.
 Отказаха БГ паспорт на кубински волейболист
България стартира освободено и с въодушевление, на моменти игра въодушевено, само че Бразилия пречупи тима ни с мощна офанзива и по-висока класа. Най-резултатна в мача бе Паула с 18 точки, следвана от Гергана Димитрова с 15, Мара с 12 и Светлана Чаушева с 10.

През идната седмица девойките на Иван Петков ще играят на шампионата в група 11 в Тайланд против домакините, Доминиканската република и Турция.

Селекционерът на България Иван Петков проучва тежката загуба. Той счита, че тимът ни няма убеденост и във значими моменти прави неточности, само че все пак той има вяра, че се върви по верния път.

" Проблемът и против Бразилия продължи – нямаме убеденост, а това ни мъчи от началото на лигата. За разлика от предишните два мача тук, този го загубихме още в съблекалнята. Още там усетих, че девойките не са подготвени. Не всички, несъмнено. Не привилегировам никоя от тях, само че вижте в последните три мача играта на Гергана Димитрова, какъв брой израстна спрямо шампионата в Русе. И освен тя - положителни включвания направи и Силвана Чаушева, а това ме радва.

Последните три срещи не бяха положителни за Мирослава Паскова, само че преди този момент тя сподели високо равнище. Лора Кипитова към този момент стартира да си връща увереността, а с Петя Баракова вършат добра конкуренция. Но във значими моменти вършим една, втора неточност. Елементарни неточности, които в един миг натежават. Никой не си представяше, че можем да загубим 6 срещи, всеки има вяра в позитивното. Но в случай че ме е било боязън, в никакъв случай нямаше да се хвана.

Предстоят още три шампионата и очакванията са, че ще останем във Волейболната лига на нациите. Това е най-важното, с цел да можем следващата година отново да продължаваме да трупаме опит. Това е Лигата – сложни мачове, тежки пътувани, доста ограничения. Но това калява и ни би трябвало. За първи път сме в шампионата и се вижда, че ни трябват доста неща.

Но аз прекомерно доста имам вяра в моите хрумвания и в това, че пътят е верен. Треньорът на бразилците ми сподели след края, че тимът ни играе със страхотна концепция и прави неща, които към момента заради възрастта на състезателите мъчно ни се получават. Каза ми, че е очарован от това, което вижда ", разяснява Петков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР