Женската красота може да се приеме за нещо много субективно,

...
Женската красота може да се приеме за нещо много субективно,
Коментари Харесай

Топ 6 на чертите, които мъжете харесват в една жена, но никога няма да си признаят

Женската хубост може да се одобри за нещо доста субективно, тъй като всеки мъж има разнообразни критерии и даже една всепризната хубавица, може да се стори грозна на някой. И въпреки всичко, съгласно науката, която е направила стотици проучвания, се открояват няколко фактора като най-значими и забелязвани от мъжката публика. Характеристиките, свързани с размножаването, чувствеността и съблазняването, играят основна роля в мъжкото схващане. Ето кои са главните женски черти, които притеглят мъжете, само че те няма да си признаят:

1. Фигура вид „ песъчлив часовник “
Има теории, че мъжете харесват слаби дами. Да, множеството господа не си падат по дами с наднормено тегло. Има теории, че мъжете желаят обилни форми. Да, мъжете желаят това, само че не харесват безформени женски силуети, където обиколката на гърдите и корема е идентична. Истината е, че множеството мъже харесват фигура, която наподобява на песъчлив часовник. Тоест огромни гърди, тънка талия и завършено дупе.

2. Симетрично тяло
В Древен Египет, женската хубост се измервала в симетричните пропорции на тялото. Това бил знак за положително здраве и мощ у нежния пол. Всичко е обвързвано с желанието за размножаване. Симетрията в природата на индивида е симптом за здрава майка, която ще роди и отгледа наред бъдещото потомство и ще му съобщи положителни гени.

3. Дълга, пусната коса
От изследване на Human Nature от 2003 година, излиза наяве кой вид прическа и форма на женската коса е най-предпочитан измежду мъжете. Господата трябвало да избират измежду шест разнообразни прически, като имало къси, приблизително дълги и дълги коси. Дългите коси при дамите безапелационно повели класацията, като били определени за секси, привлекателни и женствени. Тази наклонност още веднъж се изяснява с първичното предпочитание на индивида да сътвори потомство със здрав сътрудник. Дългата коса в античните култури се считала за знак на физическо и психологично здраве и дългоденствие.

4. Червеният цвят
Забравете дребната, черна рокля! Когато става дума за привличане на мъжете, заложете на аленото. Според изследване от 2008, направено от университета в Рочестър, господата несъмнено си падат по този цвят, като са избрали дами, облечени в алено пред всички други модели.

5. Пленителен взор
Няма подозрение, че очите са прозорец към душата, само че когато става дума за прелест, те още веднъж заемат основна роля. Имат значение както формата, по този начин и цветът на очите на дамите. Светлите тонове били избирани доста по-често, а като форма, господата предпочитали вида „ котешко око “. Освен това, по-отдалеченото разположение на очите, както и дългите мигли също се оказали позитивно оценени.

6. Плътни устни
Хубавите устни са неустоими за мъжете. Според изследване на университета в Манчестър, устните са най-привлекателната част от женското тяло. Червените нюанси, карали мъжете да задържат погледа си към седем секунди на устните, като очите и косата привличали вниманието единствено за една секунда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР