Жени Начева, сн.бТВ Лекарства за онкоболни пациенти няма да липсват,

...
Жени Начева, сн.бТВ Лекарства за онкоболни пациенти няма да липсват,
Коментари Харесай

Лекарства за онкоболни има, каза зам.-министър на здравеопазването


Жени Начева, сн.бТВ

" Лекарства за онкоболни пациенти няма да липсват ", съобщи зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева пред бТВ.

В четвъртък стана ясно, че електронният търг за онкомедикаменти за лечебните заведения е анулиран от Комисията за защита на конкуренцията, поради позволени нарушавания при осъществяване на поръчката. Пропадането на търга няма да се отрази на доставките на медикаменти в лечебните заведения, тъй като и в този момент всяко лечебно заведение прави публични поръчки за доставката им.

От 26 нови медикамента нови правила се вкарват за 13 от тях, които ще се ползват в най-хубавите лечебни заведения, сподели Начева.По думите й по този начин се дава повече късмет на пациентите да получат висококачествено опазване на здравето.

„ Планът за лечебните заведения, дали са държавни или общински, е да имат единни правила за финансово ръководство. Така няма да се стигне до безразсъдно разходване на средствата”, сподели още Начева.

По думите ѝ и сега има общински лечебни заведения, които работят без задължения, което демонстрира, че казусът е в ръководството на средствата.

В момента не се издават разрешителни за нови лечебни заведения, защото първо би трябвало да завърши работата по държавните лечебни заведения, сподели Начева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР