Жени хирурзи казват, че са били сексуално тормозени, a понякога

...
Жени хирурзи казват, че са били сексуално тормозени, a понякога
Коментари Харесай

63% от жените хирурзи във Великобритания са били обект на сексуален тормоз от колеги

Жени хирурзи споделят, че са били полово унизени, a от време на време даже и изнасилвани от свои сътрудници в операционни зали на държавните лечебни заведения във Англия, до момента в който се правили операции върху пациенти, споделя Би Би Си.

От публичната медия са разговаряли с дами, които са били полово нападнати по време на работния развой.

Зад разбора на държанието на хирурзите стои екип от Университета на Ексетър, Университета на Съри и работна група за полово непозволено държание в хирургията.

Авторите на проучването споделят, че се следи модел, при който стажантки са били измъчвани от хирурзи с по-голям опит, съобщи bTV.

От Кралския лицей за хирурзи разясняват, че разкритията са “наистина шокиращи ”, до момента в който други дефинират протичащото се като „ обществената загадка на хирургията “.

От BBC предизвестяват, че следствията са изпълнени с детайлности към втъркванията на телата на лекарите, а на всеки обиден ще му бъде оказана поддръжка.

На някои от практикуващите дами е предлагано кариерно израстване против полови връзки.

Близо две трети от дамите хирурзи споделят, че са били обект на полов тормоз, а една трета са били полово насилвани от сътрудници през последните пет години. Опасявали са се, че сигналите за протичащото се ще навреди на кариерата им и не са имали нужната убеденост, че Националната работа по опазване на здравето на Острова ще предприеме дейности.

Джудит желае разказът ѝ да бъде оповестен единствено с дребното ѝ име. Сега тя е умел и надарен хирург-консултант.

Тя e полово насилвана при започване на кариерата си. Тогава тя била индивидът с минимум опит в операционната зала, а старши-хирургът се потял над масата.

„ Просто се обърна и зарови глава право в гърдите ми. Осъзнах, че бърше челото си в мен. Замръзнах. Защо лицето му беше в деколтето ми? Когато го направи за повторно, предложих да му донесе забрадка, а той отговори “не, това е доста по-забавно ”. Той се усмихваше, а аз се усещах толкоз унизена “, споделя Джудит. По-голямото отвращение в нея било обаче поради цялостното безмълвие и липса на реакции от сътрудниците ѝ. За тях това било напълно естествена обстановка.

Името на Ан е друго. Тя не желае да разкрива личността си, само че има вяра, че смяната ще настъпи единствено когато хората приказват намерено. Тя не разказва случилото се с нея като обезчестяване, само че акцентира, че то не е било по взаимно единодушие. На светско събитие, обвързвано с здравна конференция – среща на лекари от една и съща компетентност, тя е стажант, а той съветник.

„ Доверих му се, споделих му, че не познавам хората на събитието. Когато си потеглих, ме закара до мястото, на което бях отседнала. Мислех, че желае да поговорим за практиката, само че внезапно ме сграбчи, а тялото ми замръзна и аз не можех да го спра. Беше изцяло ненадейно, изобщо не го желаех. Смятах, че просто би трябвало да мълча за това, което се случи “.

То обаче има трайно влияние върху душeвността ѝ, като първо я оставя прочувствено вцепенена, а споменът нахлува в съзнанието ѝ и години по-късно като призрачен сън.

Широко признато е, че има просвета на безмълвие към сходно държание. Хирургичното образование разчита на учене от старши сътрудници в операционната зала. Младите експерти дами ни показват, че е рисковано да се приказва намерено за тези, които имат власт и въздействие върху бъдещата им кариера.

Докладът за случаите на полово посягане в общността е оповестен в British Journal of Surgery и той е първият опит да се добие визия за мащаба.

Регистрираните хирурзи – мъже и дами, са поканени да вземат участие изцяло анонимно. Получените отговори са 1434. Половината от тях са от дами, а обобщенията демонстрират:

63% от дамите са били обект на полов тормоз от сътрудници.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР