Жената е обжалвала наложена глоба от ВиК-РусеОкръжен съд – Русе

...
Жената е обжалвала наложена глоба от ВиК-РусеОкръжен съд – Русе
Коментари Харесай

ВиК-Русе връща 2 300 лева на жена от село Бъзън

Жената е обжалвала наложена санкция от ВиК-Русе

Окръжен съд – Русе анулира напълно решението на Районен съд - Русе, с което е бил отритнат предявения от В. Р. иск и вместо него постанови „ ВиК “ да заплати на ищцата сумата от 2324,66 лева получена без правно съображение, както и разноските по делото.

76-годишната жена живеела със сина си в къща в с. Бъзън. Водомерът с заводски номер 562391 бил инсталиран в мазата и бил засичан от чиновници на сдружението ежемесечно. На 19.08.2020 година отчетникът дружно с инспектор посетили парцела на В. Р. и съставили констативен протокол, че водомер с номер 03950481 е със скъсана гривна. На 23.10.2020г. макар несъгласието си дамата била принудена да заплати избраната ѝ от „ ВиК “ глоба в размер на 2324,66 лв.. Затова се обърнала към Районния съд с иск да ѝ бъде върната тази сума. Искът бил отритнат с претекст, че водомерът е бил съзнателно доведен до положение, в което да не регистрира миналата през него вода.

Тричленен състав на Окръжен съд – Русе, откакто прегледа делото, счете, че няма доказателства потребителят да е предизвикал щета на измервателния апарат. „ Нещо повече, на 19.08.2020г. е документирана инспекция на водомер с № 03950481, друг от инсталирания в парцела на жалбоподателката – с № 562391, надлежно установеното с протокола нарушаване не е на измервателния апарат, инсталиран от ВиК – Русе в парцела на В. Р. и не може изобщо да касае последната. “ – написа още в решението. Съдът добавя и, че служителят, извършващ доклад, е бил уволнен дисциплинарно поради позволени нарушавания на трудовата дисциплинираност, включително и във връзка с отчитането на карнет на В. Р. След разбор на всички писмени и гласни доказателства Окръжен съд – Русе одобри, че платените от дамата суми се явяват безпричинно получени от сдружението и подлежат на връщане като получени без правно съображение.

Решението е дефинитивно, се споделя в известието на съда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР