Жена от Варна получи в автобуса ресто с метална двулевка-менте.

...
Жена от Варна получи в автобуса ресто с метална двулевка-менте.
Коментари Харесай

Бъдете внимателни! Разпространява се метална двулевка менте

Жена от Варна получи в рейса ресто с железна двулевка-менте. Тя схванала за фалшификата, когато по-късно в магазина отказали да вземат двата лв..
„ Видях, че е по-избледняла, само че не се усъмних, че може да е подправена. Когато отидох в магазин, продавачката ми сподели, че е подправена и ми я върна”, сподели Таня Георгиева.
„ Доста добре я огледахме и аз и други хора. Беше едно към едно. Дори Паисий Хилендарски е изработен едно към едно с оригинала”, сподели още тя.
Часовникарят Тони Георгиев счита, че разликата в размера на двете монети е към пет десети.
„ Те в никакъв случай не ги вършат едно към едно, постоянно фалшификатът е малко по-различно с нещо. Материалът е най-вероятно цам или алумин. Цамът е най-евтиният материал, който не коства дори пари. Най-вероятно е сечена цяла монета, по-късно жълтото е боядисано вероятно. Всичко е едно към едно. От оригинала се прави матрица и оттова нататък сеченето е от даден тип ламарина размера, на която е същата”, разяснява още той.
След инспекция при златар излиза наяве, че едната монета е по-тежка от другата, съобщи Нова телевизия.
Според Таня, кондукторката в рейса не й е дала монетата съзнателно.
„ Абсолютно на всички места могат да се пласират такива – и по пазари, и по други места”, сподели Тони Георгиев.
От полицията показват, че сигналите за подправени монети са изключение, а казусът на Таня е първият по рода си за тази година. Дали посредством него ще стигнат до производителя на двулевките-менте, не е ясно, само че повече зоркост към рестото ни в никакъв случай не е непотребна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР