Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от коронавирус от

...
Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от коронавирус от
Коментари Харесай

Жена на 82 години се излекува от коронавирус

Жена на 82-годишна възраст е първата излекувана от ковид от потребителите на дома за остарели хора в Русе. Тя е изписана от отделението по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Канев” на 8 август, след два негативни резултата от PCR проучване в два поредни дни, прецизира actualno.com. В момента дамата е настанена в Кризисен център „ Каритас”, където ще бъдат преместени и други възрастни хора от вкъщи след изписването им от лечебните заведения, оповестиха от регионалната администрация.

Предстои след два негативни PCR теста да бъдат изписани още трима консуматори на дома: мъж на 82-годишна възраст и две дами, надлежно на 77 и 84 години. Оздравели и с идно през днешния ден изписване са и двама души от личния състав на дома за остарели хора „ Възраждане “.

Регионалната здравна ревизия в Русе и Областният действен щаб всекидневно наблюдават обстановката с разпространяването на COVID-19 в региона, а медицинският личен състав на двете академични лечебни заведения „ Канев “ и „ Медика Русе “, както и на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести „ Д-р Димитър Граматиков – Русе “ поставят всички нужни грижи за приетите в болница пациенти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР