Жена беше убита рано тази сутрин, когато руските сили подложиха

...
Жена беше убита рано тази сутрин, когато руските сили подложиха
Коментари Харесай

Украйна: Трима са загинали при руски обстрел срещу Херсон

Жена беше убита рано тази заран, когато съветските сили подложиха на обстрел украинския град Херсон, а двама бяха убити по граничните зони на Харковска област в Североизточна Украйна, оповестява Ройтерс. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11384
И Херсон, и част от Харковска област са в непосредствена непосредственост до фронтовата линия. Украинските военни оповестяват за повишение на броя на съветските офанзиви в Харковска област през последните няколко дни, предава Българска телеграфна агенция. 

“Трудна нощ за Херсон. Руската войска продължи да обстрелва домовете на херсонските поданици в централната част на града ”, сподели губернаторът Олександър Прокудин в обществената мрежа Телеграм. Прокудин заяви, че обстрелът е почнал към среднощ и е траял няколко часа.

Отделно от това началникът на кабинета на украинския президент Андрий Ермак съобщи в Телеграм, че двама цивилни са били убити и трима са били ранени по време на днешния обстрел.

Ройтерс отбелязва, че не може да удостовери тези информации от самостоятелен източник.

Украйна си върна Херсон и елементи от едноименната област през ноември след месеци съветска окупация, само че съветските сили постоянно обстрелват града и близките местности от другата страна на река Днепър. Този месец доктор беше погубен, а пет медицински служащи бяха ранени след обстрел на херсонска болница.

Русия отхвърля да е стреляла преднамерено по цивилни или лечебни заведения по време на нашествието в Украйна, която трае към този момент 18 месеца и докара до гибелта на хиляди хора, изселването на милиони и унищожаването на украински села и градове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР