Желяз Андреев, когото САЩ обвиняват за нарушаване на ембаргото за

...
Желяз Андреев, когото САЩ обвиняват за нарушаване на ембаргото за
Коментари Харесай

Желяз Андреев: Настроени сме позитивно, но се готвим и за най-лошите варианти

Желяз Андреев, който Съединени американски щати упрекват за нарушение на ембаргото за търговия със Сирия, съобщи, че се усеща окуражен от новината, че българските управляващи няма да го задържат и да го екстрадират. Тя пристигна през вчерашния ден след среща при премиера на американския дипломат с основния прокурор и министъра на правораздаването.

Желяз Андреев разяснява, че се усеща по-защитен от българската страна, само че означи, че занапред предстоят още значими диалози.

„ Благодарни сме за организирането на тези диалози на дипломатическо равнище. Все отново осъзнаваме, че главният проблем остават обвиняванията в Съединени американски щати и този червен бюлетин, който имам аз и останалите четирима българи ”, сподели Желяз Андреев пред БТВ.

„ Не знам дали по дипломатически път могат да отпаднат тези обвинявания и би трябвало да сме готови за вид с юрист на локално равнище ”, добави той.

„ Не знаем какво се случва в Съединени американски щати, заради което ни е необходим локален юрист. Продължава нашето търсене, както и набиране на средства ”, уточни и приятелката му Милена Здравкова.

По думите ѝ в този момент са се насочили по-скоро към търсене на българи, които практикуват в Съединени американски щати.

Желяз изясни, че хононарите на американските юристи стартират от 600-700 $ на час. Отделно някои желаят и депозит, който може да стигне до 50 000 $.

„ Ние сме положително настроени, само че се приготвяме и за най-лошите разновидности ”, уточни той.

„ Говорих с юрист от Маями по телефона, който сподели: Ако решите да пледирате почтен, това може да отнеме доста време и средства. А какво друго да пледира един почтен човек ”, попита Милена.

В момента компанията, в която е работил Желяз, не оперира нито на територията на България, нито в Съединени американски щати.

Върху компаниите, които се занимават с интернационална търговия, би трябвало да бъде упражняван по-строг надзор, с цел да се заобикалят такива обстановки, съобщи Желяз. Той прикани работодателите да срещат своите чиновници с всяка възможна заплаха, а чиновниците да изискват всевъзможен вид информация, който считат, че би им бил потребен.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР