Железопътният транспорт в Белгия ще бъде сериозно нарушен заради призива

...
Железопътният транспорт в Белгия ще бъде сериозно нарушен заради призива
Коментари Харесай

Стачка блокира железопътния транспорт в Белгия

Железопътният превоз в Белгия ще бъде съществено нарушен поради апела за стачни действия на междупрофсъюзна организация на железничарите, която претендира за повече средства от държавното управление, заяви Франс прес.

Само един от четири влака ще се движи през днешния ден и макар, че стачката официално ще завърши в 22:00 часа, трафикът “ще бъде нарушен ”, предизвести на уеб страницата си Белгийската национална железопътна компания (SNCB).

Според медиите придвижването на влаковете ще бъде изцяло прекратено заради липса на чиновници в провинциите Намюр (северната час на страната) и Люксембург (Южна Белгия).

По време на стачката във федералното държавно управление ще се проведат диалози за държавния бюджет. Тези полемики би трябвало да доведат и до разпределяне на дотации за вложения в жп превоза.

Белгийските железничари постоянно се оплакват от изискванията на труд. Към днешна дата “правителството не е предоставило никакви бюджетни гаранции ”, които биха могли да ги подобрят, написа в официалното съобщение на общия синдикален фронт. “Единственият отговор, който получихме, се лимитира до декларация за желание за влизане в действие от 1 януари идната година на контракти за ръководство на Националната жп компания и “Инфрабел ” – операторът, който експлоaтира железопътната инфраструктура ”, прибавят синдикатите, написа Българска телеграфна агенция.

Правителството, ръководено от демократичния фламандец Александер де Кро, даде обещание да даде нужните отговори доникъде на октомври. “Правителството сигурно има намерение да дефинира многогодишни бюджетни траектории на тези контракти по време на “конклава ” за бюджета, който би трябвало да завърши на 15 октомври ”, написа министър председателят в писмо до синдикатите.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР