Железопътните работници в цяла Германия днес отново стачкуват заради заплащането

...
Железопътните работници в цяла Германия днес отново стачкуват заради заплащането
Коментари Харесай

И жп работниците се включиха в стачката на летищата в Германия

Железопътните служащи в цяла Германия през днешния ден още веднъж стачкуват поради заплащането си, оповестява " Ройтерс ".

Услугите на националния оператор " Дойче Бан " значително са прекратени.

Протестът, проведен от синдиката EVG, трябваше да продължи от 3.00 часа до 11.00 часа сутринта локално време, макар че се очаква  железопътната мрежа да бъде наранена през целия ден.

" Дойче Бан " предизвести, че всички нейни влакове на дълги дистанции ще бъдат анулирани до 13.00 часа и малко композиции ще останат в придвижване.
 В петък сутринта Германия остава без публичен превоз поради стачка
В петък сутринта Германия остава без публичен превоз поради стачка

Ще бъде обиден жп превоза и някои летища

EVG, която договаря от името на 230 000 служащи, упорства за 12% нарастване на заплатите или най-малко спомагателни 650 евро на месец . От своя страна " Дойче Бан " предлага 5% нарастване и еднократно заплащане до 2500 евро.

От предходната година в Германия се организират някои от най-драстичните стачки от десетилетия насам , откакто войната в Украйна аргументи скок на цените на силата и храните. Това на собствен ред докара до напън от страна на синдикатите заплатите да се покачат в сходство с разноските за живот.

Високата инфлация изостри трудовите проблеми в браншове като авиацията, които се сблъскаха с компликации след пандемията от COVID-19.

Транспортната стачка през днешния ден съответства с митинга на четири немски летища - Дюселдорф, Хамбург, Кьолн Бон и Щутгарт - на членове на синдиката " Верди ".

през вчерашния ден докара до анулация на към 700 полета.
 Стачка затвори три летища в Германия
Стачка затвори три летища в Германия

Утре се включва и " Дойче Бан "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР