Железопътните работници бяха призовани да се присъединят към държавните служители

...
Железопътните работници бяха призовани да се присъединят към държавните служители
Коментари Харесай

Предстоят мащабни стачки срещу реформите на Макрон

Железопътните служащи бяха призовани да се причислят към държавните чиновници в народен ден на митинга идващия месец против промяната на президента Еманюел Макрон.

Лидерът на най-големия френски профсъюз, CGT, прикани към митинги на работещите в железопътния превоз на 22 март по отношение на проектите на държавното управление да отстрани някои от привилегиите, които служащите употребяват във влаковата мрежа, съобщи Агенция Франс Прес

Причината беше отчет, препоръчващ преразглеждане на натоварената с задължения железопътна система на SNCF, който бе предаден на централното държавно управление на Макрон в четвъртък.

" Железопътните служащи ще провеждат народен ден за митинг на 22 март и, несъмнено, железопътните служащи ще пазят публичните услуги, тяхната работа и статута си ", съобщи пред френско радио ръководителят на CGT Филип Мартинес.

Държавните чиновници ще показват същия ден за предложение за реорганизации, заради което някои служащи ще бъдат съкратени и по-широко ще стартира да се употребяват краткосрочни контракти.

Макрон желае да редуцира 120 000 работни места в обществения бранш през петгодишния си мандат.

Той се изправи пред първата поредност от демонстрации, водени от CGT, през септември и октомври предходната година за промените в трудовия кодекс. Протестите не съумяха да предотвратят превръщането на измененията в закон.

Победата за държавното управление докара до въпроса дали в миналото страховитите френски синдикати към момента могат да активизират огромни тълпи и да сковават публичните услуги.

Големите демонстрации и стачки са обща линия на френската народна власт и неведнъж са принуждавали държавните управления да вършат обрати в политиките в предишното. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР