Железопътната мрежа на Великобритания тази седмица се готви за най-мащабните

...
Железопътната мрежа на Великобритания тази седмица се готви за най-мащабните
Коментари Харесай

Великобритания се готви за най-голямата железопътна стачка от десетилетия

Железопътната мрежа на Англия тази седмица се готви за най-мащабните протестни дейности от три десетилетия поради спор за възнагражденията на чиновниците на фона на високата инфлация, която " изяжда " приходите, осведоми Франс прес. 

Синдикатът на работещите в железопътния превоз Ар Ем Ти (RMT) заяви, че над 50 000 чиновници ще се включат в тридневната национална стачка, която съответствува с редица огромни събития, в това число музикалния фестивал в Гластънбъри. 

Училищата предизвестяват, че хиляди младежи, които би трябвало да се явят на общонационални изпити, също ще бъдат наранени. 

Според профсъюза обаче протестните дейности са нужни, защото заплатите на работещите в бранша изостават от инфлацията, която доближи 40-годишен най-много. 

Застрашени са и работни места в жп превоза, а пътническият трафик към момента не се е възстановил напълно след повдигането на коронавирус рестриктивните мерки. 

Страните в целия свят се сблъскват с най-високия инфлационен ритъм от десетилетия, откакто войната в Украйна и намаляването на коронавирус ограниченията дадоха подтик на цените на силата и храните. 

Стачки са планувани за вторник, четвъртък и събота (21, 23 и 25 юни). Това ще бъда най-голямото нарушение на работата в английската жп  мрежа от 1989 година, показва синдикатът. 

Профсъюзът разгласи и 24-часов митинг на чиновниците в лондонското метро, който е плануван за на следващия ден. 

Железопътните оператори обаче предизвестяват, че нарушаванията може да продължат през цялата седмица, като ще бъдат свити и прислужниците на линии, които не са обхванати от стачните дейности. 

Стачките евентуално ще усложнят обстановката в авиотранспорта, откакто авиопревозвачите към този момент бяха принудени да анулират полети поради дефицит на личен състав, което докара до дълги забавяния и неодобрение измежду пасажерите. 

Хиляди чиновници в авиосектора бяха съкратени по време на пандемията и в този момент секторът е усложнен да обезпечи работна ръка на фона на възобновяване в търсенето на пътувания след анулацията на локдауните. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР