Желая успех на новото правителство, но ми светна една червена

...
Желая успех на новото правителство, но ми светна една червена
Коментари Харесай

Милен Велчев за новото правителство: Светна ми една червена лампичка

" Желая триумф на новото държавно управление, само че ми светна една алена лампичка. Прекомерното харчене на бюджетни средства може да ни докара до развиване, само че неподходящо в региона на обществените финанси ". Това съобщи някогашният финансов министър Милен Велчев пред Би Ти Ви. 

Пътят, по който са тръгнали държавните финанси, няма да ни доведат до положително. Не съм обичал да залепвам етикети на бюджети, само че това е в действителност разхитителен, Той е предназначен да отговори на упования на обществото - пенсионерите имат потребност от по-високи пенсии, пандемията продължава, електрическата енергия нараства, уточни той.

Инфлацията, за която приказваме е функционалност на увеличените цени, на бързо растящата стопанска система, само че когато направуим сртавнение на инфлацията с еврозоната - най-малко 2 или 3% сме над междинното равнище в Европейския съюз. Държавните разноски ще подтикват това. След преизпълнението на този бюджет ще забележим по какъв начин страната харчи повече, в сравнение с е събрала, добави Велчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР