Желанието за обща декларация на всички парламентарно представени партии все

...
Желанието за обща декларация на всички парламентарно представени партии все
Коментари Харесай

НС още не може да се разбере за общата декларация за войната в Украйна

Желанието за обща декларация на всички парламентарно показани партии към момента е официално. Припомняме, че във вторник тази седмица три от партиите в ръководещата коалиция излязоха с обща позиция, която бе изчетена от трибуната на Народното събрание. С обособен документ излязоха от Българска социалистическа партия, само че не е ясно за какво. Отделна декларация прочетоха и от ГЕРБ, а от Движение за права и свободи осъдиха дейностите на Русия в коридорите на Народното събрание. Партия “Възраждане” застана на страната на Кремъл.

Днес светът осъмна в обстановка на война, откакто съветските военни нахлуха в Украйна. Българският боен министър обаче прикани да не се бърза с лепенето на сходни етикети, макар че министър председателят Кирил Петков, президентът Румен Радев и други представители на политическия хайлайф изрично осъдиха дейностите на Москва и обявиха - става дума за война.

Изглежда обаче и в Народно събрание не могат да се схванат каква тъкмо да е единната позиция. На брифинг в централата на партия ГЕРБ водачът на групировката и някогашен министър председател Бойко Борисов даже уточни, че партиите не могат да се схванат да участва ли думата “санкции” в документа или не.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР