Желанието на прокуратурата да информира обществото не кореспондира с поведението

...
Желанието на прокуратурата да информира обществото не кореспондира с поведението
Коментари Харесай

Прокуратурата не разчита на диалог, а на монолог

„ Желанието на прокуратурата да осведоми обществото не кореспондира с държанието на Иван Гешев, който предходната седмица нападна в Конституционния съд условието да бъде изслушван на всеки три месеца в Народното събрание. Очевидно прокуратурата разчита не на разговор, а избира монолог “.

Това сподели пред БНР юрист Минчо Спасов, някогашен народен представител, бил е ръководител на вътрешната комисия в Народното събрание, правозащитник.

По думите му налице е липса на прочит на член от Конституцията, където се споделя, че цялата власт произтича от народа.

„ Съдебната също, по тази причина правосъдната власт също би трябвало да бъде следена от този, който е същинският стопанин и на трите управляващи. Този стопанин – народът, работи посредством всяка една от тях, контролирайки останалите. Това, което вършат законодателната и изпълнителната управляващи, са естествени дейности, те не се намесват по съответни каузи. Бърка се независимостта на конкретния арбитър и прокурор с независимостта на самата правосъдна власт. Обществото желае отговорност от правосъдната власт, от нейната администрация, от Висшия правосъден съвет, от основния прокурор, те не са магистрати по съответен проблем “, уточни той.

Спасов добави, че Иван Гешев намира поддръжка от американска страна.

„ На 14 март тази година Росен Плевнелиев и Иван Гешев си дойдоха от Вашингтон. Те са участвали на конгрес, призован от американски тинк-танк, на който са били извикани 140 международни водещи адвокати, професори от университети, с цел да бъде разисквано дали да бъде основан нов Нюрнбергски развой против Владимир Путин. Американската страна кани хора, на които има доверие “, сподели още ексдепутатът.

Според адвоката арестът на Бойко Борисов е осъществен в границите на законовите пълномощия на МВР – човек може да бъде арестуван за 24 часа.

„ Мен също са ме задържали до 24 часа, само че не съм се оплакал на Вселената за това. Г-н Бойко Борисов плаче като малко дете. Той няма никаква държавна функционалност сега, нито има имунитет, той е един жител като нас... Задържането на лица се прави софтуерно вечер, тъй като не се знае къде се намира даденото лице денем. Нямаше белезници, нямаше я показността като от времето на ГЕРБ. Културно го взеха в граждански джип, мен са ме качвали в камионетка “, разяснява Минчо Спасов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР