Желанието на прокуратурата да информира обществото не кореспондира с поведението

...
Желанието на прокуратурата да информира обществото не кореспондира с поведението
Коментари Харесай

Минчо Спасов: Прокуратурата не разчита на диалог, а на монолог

„ Желанието на прокуратурата да осведоми обществото не кореспондира с държанието на Иван Гешев, който предходната седмица нападна в Конституционния съд условието да бъде изслушван на всеки три месеца в Народното събрание. Очевидно прокуратурата разчита не на разговор, а избира разговор “.
Това сподели пред БНР юрист Минчо Спасов, някогашен народен представител, бил е ръководител на вътрешната комисия в Народното събрание, правозащитник.

По думите му налице е липса на прочит на член от Конституцията, където се споделя, че цялата власт произтича от народа :

„ Съдебната също, по тази причина правосъдната власт също би трябвало да бъде следена от този, който е същинският стопанин и на трите управляващи. Този стопанин – народът, работи посредством всяка една от тях, контролирайки останалите. Това, което вършат законодателната и изпълнителната управляващи, са естествени дейности, те не се намесват по съответни каузи. Бърка се независимостта на съответния арбитър и прокурор с независимостта на самата правосъдна власт . Обществото желае отговорност от правосъдната власт, от нейната администрация, от Висшия правосъден съвет, от основния прокурор, те не са магистрати по съответен проблем “.

В предаването „ 12+3 “ Спасов добави, че Иван Гешев намира поддръжка от американска страна :

„ На 14 март тази година Росен Плевнелиев и Иван Гешев си дойдоха от Вашингтон. Те са участвали на конгрес, призован от американски тинк-танк, на който са били извикани 140 международни водещи адвокати, професори от университети, с цел да бъде разисквано дали да бъде основан нов Нюрнбергски развой против Владимир Путин . Американската страна кани хора, на които има доверие “.

Според юриста карцерът на Бойко Борисов е осъществен в границите на законовите пълномощия на Министерство на вътрешните работи – човек може да бъде арестуван за 24 часа:

„ Мен също са ме задържали до 24 часа, само че не съм се оплакал на Вселената за това. Г-н Бойко Борисов плаче като малко дете. Той няма никаква държавна функционалност сега, нито има имунитет, той е един жител като нас ... Задържането на лица се прави софтуерно вечер, тъй като не се знае къде се намира даденото лице денем. Нямаше белезници, нямаше я показността като от времето на ГЕРБ. Културно го взеха в граждански джип, мен са ме качвали в камионетка “.

Интервюто с Минчо Спасов можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР