[Jazz Plus] Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал

...
[Jazz Plus] Публикацията е част от платеното съдържание в Капитал
Коментари Харесай

Японските барабанисти Ямато поздравяват своите почитатели в България и обещават концертите им да са празник за публиката във Варна на 13 ноември и в София на 18 ноември!

[Jazz Plus]
Публикацията е част от платеното наличие в Капитал Light.
Преди броени дни японските барабанисти Ямато изпратиха специфичен привет за феновете си в България:

Те чакат с неспокойствие срещата си с публиката във Варна на 13 ноември в ДКС и в София на 18 ноември в зала 1 на НДК! Физическата им подготвка е от голямо значение за качеството на представлението и по тази причина те са безкомпромисни в ежедневните тренировки. Целта им е на всички места техният нов театър да се трансформира в празник – и това се получава към този момент 25 години, през които над 6 милиона фенове са посетили над 3500 концерта в 54 страни.

Тайко перкусията не е просто обичайната музика за японците. Звукът на барабаните тайко е в дълбока връзка с японския дух. Но даже освен звукът, а и самият тайко тъпан показва този дух.

В Япония има повече от 10 000 разнообразни тайко групи. Всеки дребен град или населено място има своя лична групировка, която се изявява по време на избрани фестивали. Ритъмът на тайко барабаните се възприема от всички - от деца до старци - и е нещо като групово сърцетуптене. Тайко перкусията е като тип диалог - барабанистът беседва с барабана, а след това поддържа връзка с публиката и я увлича. Този удивителен разговор може да се усети с всички сетива по време на концерт на Ямато – благодарение на десетки разнообразни барабани, най-големият от които тежи повече от 400 кг и е направен от петвековно дърво!

Ето какво декларират самите барабанисти: " Винаги, когато се надигнем пред публиката, чакаме ново забавно странствуване. Ние не просто изпълняваме програмата си, а даваме всичко от себе си, тъй като желаеме да увлечем феновете и в едно незабравимо прекарване. " Те считат, че силата на тайко барабаните се усеща от всеки, който се допре до тях, тъй като ритъмът им е повсеместен, като сърдечния пулс.

Илюстрация
Увеличаване
[Jazz Plus] Смаляване

Билетите за представлението Chousensha-The Challengers на японските барабанисти Ямато се продават в мрежата на Ивентим.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР