Жанета Кирчева, създател на Добрини за Габрово“, и 10-годишната Матеа

...
Жанета Кирчева, създател на Добрини за Габрово“, и 10-годишната Матеа
Коментари Харесай

Жанета Кирчева и Матеа Рачева са посланици на доброто от област Габрово

Жанета Кирчева, основател на „ Добрини за Габрово “, и 10-годишната Матеа Рачева от града на Рачо Ковача бяха отличени в тазгодишното издание на премиите “Посланик на положителното “. Официалната гала, проведена от Държавната организация за протекция на детето, се организира през вчерашния ден в зала “Средец “ в столицата.

Жанета приема за своя задача да оказва помощ ежедневно на фамилии и деца в потребност. Акциите и акциите, които е провела, са десетки. За приноса ѝ за обществото в града тя бе номинирана от Областна администрация- Габрово, а уредниците на премиите я подредиха измежду тазгодишните посланици на положителното. В деня на награждаването тя организираше следващата акция за подкрепяне на Терапевтичен център „ Св. Илия “- благотворителен базар на мартеници, с който се набират средства за съоръжение на преходното жилище към центъра. Наградата бе връчена от заместник-министър Наталия Ефремова на регионалния шеф Кристина Сидорова. „ Жанета има три деца и четири внучета, само че любовта ѝ е толкоз огромна, че я споделя с познати и непознати, дребни и огромни, като връща вярата, че добрините могат трайно да се настанят в всекидневието ни, а положителното е универсалният език, на който можем да поддържаме връзка с всички “, сподели регионалният шеф. Сидорова подари от името на Жанета Кирчева ръчно направена мартеница на ръководителя на Държавна организация протекция на детето Теодора Иванова. „ Мартеницата е направена от девойките и момчетата в центъра “Св. Илия “. Тя има своите дефекти, както и всеки един човек. Това е нейното обръщение - да се обичаме и одобряваме несъвършени “, сподели още регионалният шеф.

Една от най-малките посланици на положителното бе 11-годишната Матеа. През лятото на 2022 година момичето се разделя с красивата си дълга коса. Решението на дребната Матеа не е непринудено. То е чакано три години. Тя взема решение да подари косата си, от която да се създаде перука за онкоболно дете. Няма самообладание косата ѝ отново да порасне, с цел да я подари още веднъж. Отличието ѝ бе връчено от заместник-министъра Надя Клисурска.

Наградите “Посланик на положителното “ се връчват от Държавната организация за протекция на детето за четвърта поредна година. Призът се дава на персони, експерти и организации, помогнали на дете и/или на фамилията му и трансформирали житейска им орис.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР