Жандармерия е влязла в столичния квартал „Факултета“. Спецчастите се намират около

...
Жандармерия е влязла в столичния квартал „Факултета“.
Спецчастите се намират около
Коментари Харесай

Жандармерия обсади дома на Киро Японеца във Факултета

Жандармерия е влезнала в столичния квартал „ Факултета “.

Спецчастите се намират към къщата на Кирил Киров, прочут като Киро Японеца.

Проверява се информацията, че чиновници от 3-то РПУ прикриват пазаруването на гласове в махалата, настояват източници на bTV.

Все още няма изясненост дали акцията касае тъкмо него и дали има арестувани.

Повечето роми са се прибрали по домовете си и не желаят да излезнат до тях.

Кирил Киров, който бил „ подготвен да спомага на полицията за откриване на престъпността в кв. „ Факултета “, е знакова фигура на ъндърграунда безусловно от самото му възникване в постдемократичния интервал.

Когато на 25 април 1995 година стартира кървавият „ пубертет “ на подземния свят с убийствто на боса на ВИС Васил Илиев, Японеца е измежду най-цитираните евентуални поръчители. Разбира се, нито едно доказателство не е открито в тази тенденция.

При едно навлизане на барети вкъщи му се открива боеприпас от оръжие, само че след това всичко се оказва законно. Делото финално се маргинализира до един единствен револвер с изличени номера, само че след инцидентна неточност в протоколите, юристите елементарно го събарят.

Киров беше обект на няколко атентата, като най-сериозният е през април 2005 година, когато е прострелян с флоберка пред личната му лъскава постройка на бул. „ Васил Левски “. Попадението е в дребния му мозък, патронът се пръсва на доста части, а най-„ оптимистичните “ прогнози са, че в случай че въобще оцелее по някакво знамение, ще е имобилен жив мъртвец.

В медиите излиза един „ именит “ кадър по какъв начин при изписването близки изнасят неподвижния Киров от ВМА, седнал на същински златен престол.

Лупа бг
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР