Жълтите жилетки тръгват на 13-ти пореден протест. Според телевизионния канал

...
Жълтите жилетки тръгват на 13-ти пореден протест. Според телевизионния канал
Коментари Харесай

Жълтите жилетки тръгват от Триумфалната арка на 13-ти протест

" Жълтите жилетки " потеглят на 13-ти следващ митинг . Според телевизионния канал BFMTV, 26 мобилни полицейски и жандармерийски елементи са мобилизирани в Париж за поддържане на реда. " Жълтите жилетки " се събират до Триумфалната арка.

Парижката полиция блокира със стоманена ограда долната част на Шанз-Елизе , покрай резиденцията на френския президент.

Четири демонстрации се чака да се проведат в Париж Главната колона от стачкуващи, се движи по улица Монтей. Шествието е умерено . На други места, полицията употребява и сълзотворен газ против стачкуващи.

13th week: #GiletsJaunes #Yellowvests protest: #Paris

- Ongoing protests in all cities in France
- Mainstream media: 'a few protesters'
- Protests against Macron govt, high taxes, labor laws
- More than 1000 arrested, hundreds of wounded, multiple deadpic.twitter.com/cq5ncglstQ
— Oh boy what a shot (@ohboywhatashot) February 9, 2019
" Жълтите жилетки " във Франция скочиха против полицейското принуждение против тях

Франция не стопира да " кипи " против Макрон

Друго място за събиране е площад " Конкорд " , точно от региона на Шанз-Елизе, след потегля о сновната колона на протестиращите . Според заявление, подадено в префектурата на парижката полиция, колоната ще отиде на левия бряг на Сена и ще мине до постройките на Министерството на външните работи и Народното събрание (долната камара), оповестява ТАСС.

От там протестиращите отиват към източната част на града - към постройката на Сената . По-късно вечерта ще се върнат, завършвайки деня с протест на Марсово поле, само че на разстояние от Айфеловата кула.

Според BFMTV в страната са мобилизирани 169 мобилни полицейски и жандармерийски елементи за поддържане на реда, от които 26 са в Париж.

" Фигаро " оповестява, че в Париж ще има минимум 3 хиляди служители на реда . Освен това техните дейности ще бъдат подкрепени от общинска полиция, екипи за следствие на закононарушения и мобилни шокови групи (DAR), основани особено за всеобщи демонстрации.

Amidst French Flags and #Frexit signs, the #GiletsJaunes assemble in front of the National Assembly in #Paris. Make no mistake about it - this is History in the making! Vive la France! #YellowVests pic.twitter.com/Bl3IJFTit4
— Simply Beautiful (@SimplyBeautific) February 9, 2019  Разрешиха на полицията във Франция да употребява оръжия при митинги
Разрешиха на полицията във Франция да употребява оръжия при митинги

Да му мислят " жълтите жилетки "

В Париж са ситуирани четири бронирани машини на жандармерията . Две от тях, в подножието на Триумфалната арка и площад Шарл дьо Гол.

В останалата част на страната са ситуирани минимум 5000 служители на реда и жандармерия, съгласно " Фигаро ". Според полицията, по-малко от 50 хиляди души ще вземат участие в тринадесетия ден от митингите .

Миналата събота Министерството на вътрешните работи преброи към 59 хиляди души . 4,5 хиляди души са декларирали в интернет, че имат намерение да вземат участие на митинги в Париж.

Полицията е била принудена да се пази против група " жълти жилетки ", които хвърлят камъни и бутилки. Напрежението сред полицията и протестиращите нараства .

► Énorme tension devant l'assemblée nationale la foule augmente de minute en minute #GiletsJaunes #ActeXIII #Acte13 #Paris #France #YellowVests #9Fevrier pic.twitter.com/zjVkPn1Q1i
— Oklm Zap (@OklmZap) February 9, 2019  Заради жълтите жилетки Франция не разрешава маски на митинги
Заради жълтите жилетки Франция не разрешава маски на митинги

Забранява и на избрани хора да вземат участие в митинги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР